Zdravé snídaně

Zdravé snídaně 

 🥥 Thajská kokosovo-rýžová kaše s mangem (2 porce)
Ingredience: 70 g rýže arborio (nebo jiné kulatozrnné rýže)
150 ml kokosového mléka z plechovky
100 ml plnotučného mléka (nebo rostlinného)
½–1 odměrka vanilkového proteinu (dle chuti)
1 zralé mango
10 g sezamových semínek
10–20 g kokosových plátků
 
Postup:
1. Do menšího hrnce nasyp rýži a přidej kokosové mléko i běžné mléko.
2. Přiveď směs k varu, stáhni plamen na minimum a za občasného míchání vař 20–25 minut, dokud rýže nezměkne a směs nezíská krémovou konzistenci.
3. Když je kaše hotová, nech ji minutu odstát a poté vmíchej vanilkový protein. Pokud je kaše příliš hustá, přidej trochu mléka.
4. Mango oloupej a nakrájej na plátky nebo kostičky.
5. Na suché pánvi krátce opraž sezamová semínka a kokosové plátky.
6. Hotovou kaši rozděl do misek, ozdob mangem, posypej sezamem a kokosovými plátky.
 
 Tip: Kaše chutná skvěle teplá i studená – ideální snídaně nebo zdravý dezert.
 
Thajská rýžová kaše